Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

11/10/2021

Blokhuis start de jaarlijkse griepprikcampagne in Leidsche Rijn

Maandagochtend 11 oktober 2021 was het zover: de aftrap van de landelijke campagne voor de jaarlijkse griepprik vond plaats bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra in Veldhuizen. Een bijzonder moment, waarbij ook staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aanwezig was. Alle zorgverleners, mensen van 60 jaar en ouder, en mensen in risicogroepen worden gestimuleerd om de griepprik te halen, om ze te beschermen tegen het griepvirus. Nieuw is dat dit jaar zwangere vrouwen (vanaf 22 weken) en mensen met morbide obesitas zich bij de huisarts kunnen melden voor een griepvaccinatie.
 
Wie ontvangt een uitnodiging voor de griepprik?
Mensen van 60 jaar en ouder, mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes of nieraandoeningen, en mensen met weinig afweer lopen extra risico om ernstig ziek te worden door de griep. Staat u bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra ingeschreven, en valt u in een van deze groepen of hebt u vorig jaar ook een griepprik gehad? Dan ontvangt u van uw praktijk een uitnodiging per post voor een gratis griepprik. U hoeft zich dus niet zelf te melden. De planning van de griepprik verschilt per locatie, maar deze vaccinatie vindt in ieder geval plaats tussen eind oktober en eind november 2021.

Nieuw: griepprik voor zwangere vrouwen en mensen met morbide obesitas
Uit onderzoek is gebleken dat er meer groepen zijn met een verhoogd risico om ernstig ziek te worden van de griep, waaronder zwangere vrouwen en mensen met morbide obesitas (BMI van 40 of hoger). Daarom adviseert de Gezondheidsraad sinds eind september 2021 om ook deze mensen in te enten tegen de griep.
 
Bent u meer dan 22 weken zwanger of heeft u een BMI van 40 of hoger? Dan kunt u zelf contact opnemen met de huisarts om na te gaan of er een gratis griepprik voor u beschikbaar is. Meer informatie vindt u op de website van het RIVM.


Start griepprikcampagne LRJG Veldhuizen

reclamebureau anno nu ifthen.nl